Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Erhvervskunder
telephone
Hjælp med opsætningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Der blev ikke fundet nogen resultater for filtreringen!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL
Køb Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) er efterfølgeren til de gamle Terminal Server CAL'er. RDS er en centraliseret desktop- og applikationsplatform, der giver dig flere muligheder...
156,90 Kr. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL
Køb Microsof Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) er efterfølgeren til de gamle Terminal Server CAL'er. RDS er en centraliseret desktop- og applikationsplatform, der giver dig flere muligheder...
156,90 Kr. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Køb Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) er efterfølgeren til de gamle Terminal Server CAL'er. RDS er en centraliseret desktop- og applikationsplatform, der giver dig flere muligheder...
156,90 Kr. *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Køb Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) er efterfølgeren til de gamle Terminal Server CAL'er. RDS er en centraliseret desktop- og applikationsplatform, der giver dig flere muligheder...
156,90 Kr. *

Hvorfor er CAL'er til Windows RDS 2008 R2 stadig så populære?

I mange virksomheder kører Windows Server 2008 stadig som styresystem, ofte sammen med Windows 7 på de pc'er, der er tilsluttet den. Årsagen er ofte, at det ældre netværk fortsat opfylder alle behov, og at en opgradering til en nyere version eller et helt nyt servernetværk er unødvendig eller for dyrt.

I dette tilfælde er CAL'er til Terminal Services 2008 eller Remote Desktop Services 2008 R2 en fornuftig og samtidig billig løsning, især fordi nyere versioner af RDS også stiller højere krav til den tilsvarende hardware.

Terminal Server Services i Windows Server 2008 - hvad er der ændret?

Windows Server 2008 R2 er - i modsætning til navnet - ikke en optimeret version af Server 2008, men en selvstændig serversystem-software, fordi den også er baseret på en ny version af Windows-operativsystemet. Derfor er Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services også en lille revolution for fjernstyret eller fjernbetjent brug af Windows-programmer, idet alle grundlæggende funktioner i Terminal Services ud over en række nye funktioner også er indeholdt i Remote Desktop Services i den følgende version.

Denne cæsur fremgår også tydeligt af omdøbningen af de centrale funktioner ved at erstatte udtrykket "Terminal" med udtrykket "Remote". Ikke kun de tidligere Terminal Services (TS) som sådan blev omdøbt til Remote Desktop Services i Release 2, men også deres individuelle komponenter: Terminal Services RemoteApp hedder nu kun RemoteApp, Terminal Services Gateway bliver til Remote Desktop Gateway, og Terminal Services Session Broker hedder nu Remote Desktop Connection Broker.

Fordele ved CAL'er til Windows RDS 2008 R2

Formålet med Windows Remote Desktop Services er først og fremmest at gøre det muligt for brugere at bruge typiske Windows-programmer på forskellige slutenheder (klienter), uanset hvilket styresystem de er baseret på. Selve Windows-programmet kører altid på fjernskrivebordsserveren, som brugeren er forbundet til via CAL ved hjælp af Remote Desktop Protocol (RDP).

Terminalserveren stiller således alle programmer til rådighed, og disse programmer udføres også på den. I stedet for en Windows-pc har brugeren således kun brug for en simpel computer - også kaldet en ThinClient eller ZeroClient - som kun skal kunne oprette forbindelse til terminalserveren og logge på der, samt en klientadgangslicens. Serverens regnekraft er tilgængelig på alle arbejdsstationer, så de faktiske arbejdsstationers ydeevne er irrelevant.

Med Remote Desktop Services har især administratorer også mange fordele: Ud over den centraliserede administration af operativsystemimages, som gør det muligt at levere individuelle tjenester, er det også betydeligt lettere at vedligeholde, da opdateringer og yderligere softwareprogrammer ikke skal installeres på alle slutenheder.

Sikkerheden i virksomheden øges også, hvis brugerne kun kan bruge de leverede tjenester på afstand. Sidst men ikke mindst reducerer RDS til Windows Server 2008 R2 også driftsomkostningerne, da ældre modeller fortsat kan bruges i stedet for nye dyre computere.

Nye funktioner og forbedringer i Windows Remote Desktop Services 2008 R2

Terminal Services i Windows Server 2008 er allerede blevet udvidet betydeligt med komponenterne RemoteApp, TS Web Access og TS Gateway, men Remote Desktop Services 2008 R2 fokuserer på desktopvirtualisering, som spiller en stadig vigtigere rolle i virksomhederne.

De eksisterende værktøjer i Terminal Services er blevet optimeret i 2008 R2-versionen, men der er først og fremmest blevet tilføjet nye funktioner: de nye Virtual Desktop Infrastructure-scenarier leveres også via RDS.

Ved at tildele virtuelle IP-adresser kan hver session i netværket nu defineres entydigt. Det er også nyt at gøre skriveborde tilgængelige for brugerne via Hyper-V i et virtuelt miljø.

Alle komponenter i Windows RDS 2008 R2 med et overblik

Følgende funktioner og værktøjer udgør sammen Remote Desktop Services i version 2008 R2:

  • Remote Desktop Session Host (RDSH) leverer sessionbaserede de respektive desktops eller RemoteApp-programmer til brugere, der er i besiddelse af en CAL.
  • Remote Desktop Connection Broker (RDCB) forbinder en brugers fjernskrivebord med den respektive server i en virksomhed. I tilfælde af en afbrydelse genindkobler Connection Broker brugeren til sin oprindelige session og bevarer de programmer, der kørte under sessionen.
  • Remote Desktop Gateway (RD Gateway) opretter forbindelse til virtuelle desktops og RemoteApp-programmer via internettet.
  • RDVH (Remote Desktop Virtualisation Host) understøtter virtuelle desktops i VDI-miljøer (Virtual Desktop Infrastructure).
  • RDWA (Remote Desktop Web Access) giver adgang til programmer via startmenuen i Windows 7 eller Windows 8.
  • Remote Desktop Licensing (RDS-CAL) administrerer licenserne til levering af RDS.

Hvorfor er det nødvendigt med CAL'er til Remote Desktop Services?

For at kunne bruge Terminal Services i Windows 2008 eller Remote Desktop Services i Windows Server 2008 R2 som bruger skal du have en klientadgangslicens - den kan fås enten som en bruger-CAL eller en enheds-CAL.

Windows Server-operativsystemer indeholder normalt kun to fjernadgangsrettigheder for administratorer. Disse er kun beregnet til administration af serveren og til at levere tjenester, de må ikke bruges til at få adgang til de egentlige fjernskrivebordstjenester som bruger i en session. Disse CAL'er skal købes separat: for individuelle brugere eller for den slutenhed, som de tilgås med. Den ovenfor nævnte Remote Desktop Licensing RDS-CAL kontrollerer, at den korrekte licensering er overholdt.

Licensering af RDS 2008 / R2 med bruger- og enheds-CAL'er

Som nævnt ovenfor er der to forskellige typer klientadgangslicenser til rådighed til brug af Windows Remote Desktop Services 2008 og 2008 R2: Bruger-CAL'er og Enheds-CAL'er. Forskellen mellem de to typer er, at der med bruger-CAL'en gives licens til en enkelt bruger, mens der med en enheds-CAL'en gives licens til en enkelt enhed.

Det skal bemærkes, at en efterfølgende overførsel af adgangslicensen til en anden bruger eller en anden enhed ikke er tilladt, og at der ikke er mulighed for anden brug end den definerede brug af de to licenstyper - bruger-CAL som enheds-CAL og omvendt -.

Bruger-CAL til RDS 2008 R2

En bruger-CAL giver en enkelt specifik bruger ret til at bruge RDS, altid uafhængigt af den terminalenhed, han bruger til dette formål. User CAL fungerer også uafhængigt af, hvor brugeren befinder sig - uanset om det er ved en stationær pc på kontoret, eller om fjernadgang finder sted via en bærbar computer på hjemmekontoret eller på farten, f.eks.

CAL for enheder til RDS 2008 R2

En CAL til en enhed er permanent bundet til en bestemt slutenhed, uanset om det er en stationær pc på kontoret eller en bærbar computer osv. Det betyder, at alle brugere, der er autoriseret til at bruge denne licenserede enheds enhed, også kan få adgang til Fjernskrivebordstjenester via den.

Vigtig bemærkning om kombinationen af enheds-CAL'er og bruger-CAL'er

Mens kombinationen af bruger- og enheds-CAL'er ikke er et problem med CAL'er til Windows Server CAL'er, er det teknisk set ikke let at implementere dette med CAL'er til fjernskrivebordstjenester. Dette skyldes primært, at en RDS-enheds-CAL fysisk tildeles til en enheden, mens en bruger-CAL tildeles til en bruger i Active Directory.

Versionskompatibilitet af CAL'er til RDS 2008 og 2008 R2

Som tidligere nævnt er Windows Server 2008 R2 en selvstændig version af Microsoft Server-systemsoftware. Mens anden Microsoft Server-software ikke tillader brug af en bestemt version med en klientadgangslicens til en lavere version (opgradering), giver en CAL til RDS 2008 også adgang til Remote Desktop Services version 2008 R2. Du kan også kontakte Wiresoft Chat for at få flere oplysninger.

Suppler dit behov for CAL'er til Remote Desktop Services 2008 og 2008 R2 med Wiresoft

Med de praktiske enkeltlicenser til bruger- og enheds-CAL'er til Microsoft Remote Desktop Services 2008 R2 samt version 2008 hos Wiresoft får du fordel af vores særligt fordelagtige slutpriser. Alle Microsoft-produkter, der tilbydes i Wiresoft Online Shop, er originale softwarelicenser fra Europa, som vi officielt har erhvervet fra virksomheder. De er ubrugte og fuldt funktionsdygtige og er blevet grundigt kontrolleret for ægthed af Wiresoft.

Mange kunder sætter allerede pris på fordelen ved at købe CAL'er til Remote Desktop Services fra Wiresoft. Kontakt os for at få flere oplysninger om din skræddersyede licensering.