Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Erhvervskunder
telephone
Hjælp med opsætningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Der blev ikke fundet nogen resultater for filtreringen!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Bruger-CAL Bestil en User-CAL til din Microsoft Windows Server 2008 R2 til en god pris! Med 2008-versionen af Windows Server kan du forbedre kommunikationen med fjern- og filialkontorer og - med...
53,90 Kr. *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Device-CAL Bestil en Device-CAL til din Microsoft Windows Server 2008 til en god pris! Med 2008-versionen af Windows Server kan du forbedre kommunikationen med fjern- og filialkontorer og - med...
53,90 Kr. *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 Device-CAL Bestil en Device-CAL til din Microsoft Windows Server 2008 til en god pris! Med 2008-versionen af Windows Server kan du forbedre kommunikationen med fjern- og filialkontorer og - med BranchCache -...
53,90 Kr. *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 User-CAL Bestil en User-CAL til din Microsoft Windows Server 2008 til en god pris! Med 2008-versionen af Windows Server kan du forbedre kommunikationen med fjern- og filialkontorer og - med BranchCache -...
53,90 Kr. *

Forskelle mellem Windows Server 2008 og Release 2

Windows Server 2008 R2 er, som allerede nævnt, ikke en optimeret version af Server 2008, men et uafhængigt serversystem, der anvender en ny version af Windosw-operativsystemet. I den forbindelse blev også nogle af navnene på centrale funktioner omdøbt, hvor især betegnelsen "Terminal" blev erstattet af "Remote". Terminaltjenesterne fra Windows Server 2008 hedder nu Fjernskrivebordstjenester, Terminal Services RemoteApp hedder nu RemoteApp, Terminal Service Gateway bliver til Remote Desktop Gateway, og Terminal Services Session Broker hedder Remote Desktop Connection Broker. De vigtigste nyskabelser er kort beskrevet nedenfor.

Hyper-V 2.0 tilbyder optimeret virtualisering

Hyper-V, som allerede er inkluderet i Windows Server 2008, har betydelige forbedringer at tilbyde i R2: Nye funktioner til oprettelse af klynger gør det nu muligt at flytte virtuelle servere til andre værter, mens de kører - også kaldet live-migration. Brugerne kan således fortsat få adgang til serveren uden begrænsninger i deres arbejde. Failover clustering er også muligt i Hyper-V 2.0 - afhængigt af Windows Server 2008 R2-udgaven.

Cluster Shared Volumes til administration af virtuelle servere

Med Cluster Shared Volumes (CSV) er det nu muligt i Windows Server 2008 R2 at give flere virtuelle maskiner et enkelt logisk enhedsnummer via hypervisoren. Dette letter administrationen eller lagringstjenesterne af virtuelle miljøer med høj tilgængelighed, da de ikke længere har brug for et separat LUN hver. Med Cluster Shared Volumes kan flere knudepunkter få adgang til et drev på samme tid.

Dynamic I/O øger desuden serverens tilgængelighed betydeligt. Denne funktion giver mulighed for automatisk at videresende datatrafik via en anden knude i tilfælde af fejl på en klyngenode.

Infrastruktur for virtuelle skriveborde (VDI)

I Windows Server 2008 R2 giver Hyper-V 2.0 nu også mulighed for at gøre skriveborde tilgængelige for brugere i et virtuelt miljø ved hjælp af optimeret Remote Desktop Protocol (RDP) med præsentationsvirtualisering. Funktionen er en del af RemoteApps og har også den fordel, at de enkelte programmer kan virtualiseres og bruges som normalt installerede programmer.

PowerShell 2.0 - større anvendelsesområde for CMDlets

Den nye version 2.0 af PowerShell i Windows Server 2008 R2 indeholder nu mere end 240 CMDlets (Command-Let). Desuden er det nu muligt at konfigurere og administrere Hyper-V ikke kun lokalt, men også via netværket ved hjælp af PowerShell. Den har en grafisk brugergrænseflade, som kan bruges til at oprette scripts.

DirectAccess til Windows Server 2008 R2

DirectAccess tilbyder nu en effektiv, beskyttet VPN-forbindelse til virksomhedsnetværket i Windows Server 2008 R2. DirectAccess opretter en tunnel, så snart der er internetadgang, allerede inden brugeren logger ind. Denne funktion vedrører primært adgang via notebook uden for virksomhedens netværk, hvilket hidtil har været et af de største sikkerhedshuller, som dermed er lukket. Fjernklienter kan konfigureres med DirectAccess lige så sikkert som stationære pc'er i virksomheden.

Microsofts licensmodel for Windows Server 2008 med CAL'er

Afhængigt af serverudgaven tilbyder Microsoft forskellige licenseringsmuligheder.

Det betyder f.eks. at standardudgaverne af Windows Server 2008 og Server 2008 R2 hver består af to komponenter: en serverlicens, der giver tilladelse til installation af softwarens funktioner og tjenester på virksomhedens server, og en eller flere klientadgangslicenser - CAL'er, der giver de enkelte brugere tilladelse til at bruge disse tjenester.

Især de ofte installerede udgaver Standard og Enterprise til Windows Server 2008 R2 kan fås med serverlicenser ud over licenser til processorer. I dette tilfælde er antallet af eksisterende processorer og CPU-kerner på serverne irrelevant.

Fordelen ved denne licensmodel er først og fremmest, at mindre eller mellemstore virksomheder med et mindre antal brugere kan bruge den til at få adgang til serverprogrammets værktøjer og funktioner. Det skyldes, at antallet af tilsvarende CAL'er kan skaleres som ønsket, så du kun skal købe præcis så mange CAL'er, som du rent faktisk har brug for til dine medarbejdere.

Tilføj bruger- eller enheds-CAL'er til Windows Server Edition 2012 og 2012 R2

Ved licensering med CAL'er skelner Microsoft også mellem to typer: klientadgangslicenser til en bruger og licenser til en Windows-aktiveret enhedsenhed. Den respektive CAL repræsenterer således en enkelt licens, som altid kun giver én bruger eller slutenhed adgang til den tilsvarende licenserede Windows Server-version.

Denne skelnen mellem brugerbaserede og enhedsbaserede CAL'er betyder, at du skal være klar over, hvor mange af hver CAL-type du har brug for, før du køber de tilsvarende individuelle licenser. Det skyldes, at når først en adgangslicens er blevet tildelt en bestemt bruger eller enhed, kan den ikke efterfølgende overføres til en anden bruger eller enhed. Det er heller ikke muligt at bruge bruger-CAL 'en som en enheds-CAL eller omvendt.

Det er dog muligt at kombinere begge typer licenser i en virksomhed for adgang til Windows-serveren. Dit samlede behov for CAL'er beregnes således ud fra

Summen af de brugere og de slutenheder, der skal have tilladelse til at bruge serversoftwaren. På denne måde forhindrer Microsoft enheder eller brugere uden den tilsvarende CAL i at få adgang til servertjenesterne, hvilket også betyder, at følsomme data beskyttes mod fremmede eller personer, der ikke har tilladelse til at få adgang til dem.

Hver type Client Access Licence har specifikke fordele, så købet af licensen kan påvirkes af en eller flere af de faktorer, der er beskrevet nedenfor.

Bruger-CAL til Windows Server 2008 eller 2008 R2

En enkeltbruger-CAL til Windows Server 2008/R2 giver præcis én bruger adgang til alle serverfunktioner i softwaren. Da brugerklientadgangslicensen er bundet til én person, kan denne person samtidig frit vælge den slutenhed, som han eller hun bruger til at få adgang til serveren.

User CAL har den fordel, at den giver adgang til virksomhedens server fra meget forskellige steder - uanset om det er fra en stationær pc på arbejdspladsen i virksomheden eller fra en mobil slutenhed på farten - f.eks. via smartphone eller bærbar computer hos kunden, på hjemmekontoret eller på en anden virksomhedsadresse. Med bruger-CAL'en er fokus derfor primært på brugen af Windows Server 2008/R2-tjenester uafhængigt af placering og enhed.

Enheds-CAL til Windows Server 2008 eller 2008 R2

Single Device CAL til Windows Server 2008 / 2008 R2 giver også visse fordele, som især bliver tydelige, når flere medarbejdere har adgang til servertjenesterne sammen, men i rotation. Denne rent enhedsrelaterede klientadgangslicens er derfor kun gyldig for en enkelt slutenhed, som således får adgangsrettigheder til Windows Server 2008 eller R2. Det er ligegyldigt, hvilken type enhed det er, så længe den er Windows-aktiveret. Det er også ligegyldigt, om den bruges i en virksomhed eller mobil. Enheds-CAL viser sine fordele især, når medarbejderne ikke har brug for at få adgang til serveren hele tiden, men kun i skifteholdsarbejde eller i forbindelse med begrænsede projekter.

Den rigtige beslutning: Enheds-CAL eller bruger-CAL - eller en kombination?

Ved at vælge de rigtige klientadgangslicenser kan man derfor spare omkostninger til licenser. Ofte er der imidlertid ikke nogen klar præference for, hvilken CAL der bedst afspejler arbejdsstrukturerne - Device CAL eller User CAL. Så giver det kombinerede køb af begge licenstyper de fleste fordele. Teknisk set er det ikke noget problem at kombinere begge klientadgangslicenser, selv om CAL'erne som nævnt ikke kan skiftes.

Bruger- og enheds-CAL'er til Windows Server 2008 og 2008 R2 - til en særlig pris hos Wiresoft

Hvis du ønsker at supplere dit behov for adgangslicenser til brugere eller enheder til Windows Server 2008 eller Windows Server 2008 R2, så er Wiresoft din kompetente licenspartner. Vi rådgiver dig om dit specifikke behov for CAL'er til dit Windows Server-system, som du kan købe som praktiske individuelle licenser. Dette giver dig mulighed for at spare mange penge sammenlignet med licenspakker, fordi du har mulighed for at købe yderligere CAL'er - uanset om det er enheds- eller bruger-CAL'er. Det betyder, at dit Windows Server-system altid har en brugerdefineret licens - uden unødvendige omkostninger.

Alle Microsoft Server Client Access-licenser er originale Microsoft-produkter, og Wiresoft tilbyder dem til særligt fordelagtige priser. For hos os får du prisfordelen ved brugt original software, som er købt hos europæiske virksomheder og kontrolleret for ægthed, og som derfor er 100% anvendelig i din virksomhed eller organisation. Mange af vores kunder har allerede erkendt de økonomiske fordele ved at købe Microsoft softwarelicenser hos Wiresoft. Ud over vores udvalg af CAL'er til Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2 finder du også mange andre Microsoft-serverlicenser her. Hvis du har spørgsmål om din licensering med CAL'er til Microsoft Server 2008 eller 2008 R2-versionen, skal du blot kontakte os via e-mail, telefon eller her på chatten.