Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Erhvervskunder
telephone
Hjælp med opsætningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Der blev ikke fundet nogen resultater for filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL SQL Server 2008 Standard er et ideelt databaseadministrationssystem, hvormed du kan administrere alle data i din virksomhed på en pålidelig og sikker måde. For at kunne få adgang til Windows SQL...
215,90 Kr. *

Business Intelligence-funktioner i Microsoft SQL Server 2008

Følgende BI-værktøjer er tilgængelige i SQL Server 2008 med en licens til klientadgang:

SSAS i SQL Server 2008

SQL Server Analysis Services danner grundlaget for meningsfuld analyse og hurtig behandling af alle forretningsrelevante data. Med tilføjelsesprogrammet PowerPivot til Excel 2010 kan store datamængder importeres direkte fra datalageret og analyseres og derefter vises tydeligt i henhold til de relevante aspekter ved hjælp af Online Analytical Processing (OLAP). Felt søgning efter navne og navngivne mængder er lige så muligt med PowerPivot som søgning efter relationer mellem tabeller, der ikke er knyttet til hinanden. PowerPivot-analyser kan også stilles til rådighed for andre medarbejdere som rapporter i SharePoint-dokumentbibliotekerne.

SSIS

De velafprøvede og gennemprøvede SQL Server Integration Services indeholder også de tre vigtige elementer til Business Intelligence-applikationer i SQL 2008-versionen: Ud over analyse er det integration og rapportering, som tilsammen udgør forudsætningen for alle ETL-processer - til dette formål har brugere med CAL en bred portefølje af værktøjer til datawarehousing til rådighed.

SSRS

SQL Server Reporting Services er blevet udvidet med en række funktioner: Tekstfelter kan nu drejes op til 270 grader, og sideafbrydelser er nu tilladt i tablix-data og grupper.

MDS

Master Data Services er et nyt værktøj i SQL Server 2008. Med MDS kan data administreres centralt og samtidig stilles til rådighed for forskellige applikationer på en beskyttet måde, herunder følsomme kunde- og kontodata, der er nødvendige for transaktioner.

Tjenesteformidler

Service Broker til SQL Server 2008 giver brugerne CAL-optimerede muligheder for at distribuere serverarbejdsbyrder på tværs af flere databaser. Det giver også nye køfunktioner, der letter kommunikationen mellem forskellige databaser.

StreamInsight

StreamInsight i SQL Server 2008 giver mulighed for kontrol og behandling af kontinuerlige datastrømme i realtid. StreamInsight understøttes af CEP-teknologi (Complex Event Processing), som hovedsageligt anvendes i onlinehandel til behandling af kreditkortoplysninger, men også inden for logistik og netværksovervågning.

Report Builder V3.0

Det nye værktøj Report Builder V3.0 til SQL Server 2008 R2 optimerer den opdaterede visning af rapporter og grafik under behandlingen, som er blevet suppleret med nye datatyper i geoinformationssystemerne. Via SharePoint kan de enkelte områder nu også offentliggøres som webindhold.

Microsoft-licensmodellen med CAL'er til SQL Server 2008

Ud over muligheden for at licensere SQL Server 2008 på grundlag af antallet af fysiske og virtuelle processorer, der anvendes i et operativsystemmiljø, er der for visse udgaver som f.eks. SQL Standard mulighed for først at købe en separat serverlicens til installation af SQL-softwaren og supplere denne med et tilsvarende antal klientadgangslicenser, som giver medarbejderne ret til at bruge SQL-tjenesterne og de data, der forvaltes der.

Med en SQL Server 2008 CAL kan du få adgang til følgende udgaver af SQL Server 2008 (inkl. pre-releases): Standard, Enterprise, SBS, disse fås også som serverlicenser til en fordelagtig pris hos Wiresoft.

Licenser SQL Server 2008 er særligt økonomisk med kombinationen af serverlicens plus klientadgangslicenser

CAL-licensmodellen for SQL Server 2008 giver en økonomisk fordel, især for virksomheder og institutioner med et mindre antal medarbejdere, der har adgang til serverdata og -tjenester. Dette skyldes, at licensering pr. processor kun giver en fordel ved et større antal kunder, da der ikke er nogen øvre grænse her. Med SQL CAL'er køber du derimod kun så mange individuelle licenser, som du rent faktisk har brug for i din virksomhed. Her kan du med Wiresoft tilpasse eller udvide dit behov for CAL'er til en rimelig pris. På den måde undgår du unødige omkostninger på grund af ubrugte licenser, og dine medarbejdere har altid en korrekt licens. Samtidig får du med standard CAL'en adgang til de vigtigste funktioner i SQL Server 2008.

Server/CAL-licensering til SQL Server 2008 - trin for trin

Inden du beslutter dig for at købe en af de to licenstyper til SQL Server 2008, skal du gøre dig klart, hvor stort dit virksomheds behov for klientadgangslicenser egentlig er. Det skyldes, at det ikke er muligt at skifte mellem de to licensmodeller "Pro Processor" og "Server/CAL" på et senere tidspunkt.

Hvis du har valgt den ofte billigere variant med licensering af server plus CAL'er, er det vigtigt at være opmærksom på, at virksomhedens server i dette tilfælde licenseres separat fra de brugere, der skal have adgang til den. Serverlicensen indeholder også to CAL'er, men disse giver kun administratorer tilladelse til at administrere licensserveren og udføre typiske it-opgaver. De tillader dog ikke, at medarbejderne kan bruge de installerede SQL Services. Til dette formål har de brug for de allerede nævnte CAL'er, som valgfrit kan fås som en enheds-CAL eller bruger-CAL.

Der kræves også en SQL CAL, hvis der ikke er direkte adgang til SQL-serveren, men hvis den fungerer som database for andre serverprogrammer, f.eks. SharePoint Server eller Office Project Server.

Bruger-CAL og enheds-CAL til SQL Server 2008 - Forskelle

Klientadgangslicenserne er - som kort nævnt ovenfor - tilgængelige i to typer: som User CAL, der giver præcis én medarbejder adgang til SQL Serveren, og som Device CAL, der giver licens til præcis én Windows-kompatibel slutenhed. Strengt taget betragter Microsofts licensmodel disse to typer licenser som forskellige typer licenser, selv om de samme SQL Server-funktioner kan bruges med dem. Der skal gøres opmærksom på følgende:

  • En bruger-CAL kan ikke bruges som en enheds-CAL, efter at licensen er blevet udstedt - og omvendt.
  • Det er heller ikke muligt at overføre (licens) den licens, der er tildelt en bruger eller en enhed, til en anden bruger eller en anden enhed - undtagelse:
  • Det er muligt at skifte fra en enheds-CAL til en bruger-CAL (eller omvendt), hvis SQL-licensen har Software Assurance, og i så fald kun på tidspunktet for fornyelse af Software Assurance (eller Volume License Agreement).
  • En bruger- eller enheds-CAL kan kun bruges til at få adgang til virksomhedens server. Det giver ikke brugeren ret til at logge på en anden virksomheds server.
  • Det er muligt at kombinere enheds-CAL'er og bruger-CAL'er og dermed bruge begge klientadgangslicenser parallelt i ét miljø.

Nedenfor følger en kort beskrivelse af de respektive fordele ved bruger- og enhedsadgangslicenser.

Bruger-CAL til SQL Server 2008

Standard User CAL giver præcis én defineret bruger adgang til SQL Server 2008-tjenesterne og de data, der administreres der. Adgang kan ske via enhver Windows-kompatibel slutenhed, ud over den konventionelle stationære pc eller bærbare computer, f.eks. også via tablet eller mobiltelefon. User CAL omfatter således muligheden for, at adgangen til SQL Serveren ikke er lokalt bundet og derfor også er mulig uden for serverens placering i virksomheden - f.eks. på hjemmekontoret eller på farten. User-CAL giver derfor fordele for de medarbejdere, der enten ikke bruger en fast arbejdsstation eller ofte bruger forskellige slutenheder.

Enheds-CAL til SQL Server 2008

Med Standard Device CAL'en er en enkelt enhedslicens til at bruge SQL Server-tjenesterne til en enkelt enhedslicens. Det eneste krav er, at enheden skal være Windows-kompatibel og have internetadgang. Det betyder, at ikke kun en stationær computer kan licenseres med Device CAL, men også en bærbar computer, tablet eller smartphone. Alle medarbejdere i en virksomhed, der er autoriseret til at bruge denne licenseret enhed, kan således få adgang til SQL Server 2008. Licensering med en Device CAL er især praktisk, hvis en arbejdsstation med passende udstyr bruges skiftevis af forskellige medarbejdere, hvilket f.eks. er almindeligt i forbindelse med skifteholdsarbejde eller visse projekter.

Din licensering med standard CAL'er til Microsoft SQL Server 2008 hos Wiresoft

Uanset om du ønsker at supplere eller dække dit licensbehov for SQL Server 2008 med CAL'er - Wiresoft tilbyder dig de tilsvarende SQL Device CAL'er samt User CAL'er som særligt billige enkeltlicenser. Fordelen ved at købe en licens fra Wiresoft er en lavere pris sammenlignet med nye CAL'er - med samme funktionsudbud - og samtidig får du originale Microsoft Access-licenser, som kommer fra europæiske virksomheder og er 100 % anvendelige.

Alle CAL'er, der er tilgængelige i Wiresoft Shop, er blevet grundigt kontrolleret for ægthed før salg, så du som kunde kan være sikker på, at du køber et fuldt funktionsdygtigt softwareprodukt. I henhold til en afgørelse fra EF-Domstolen er det lovligt at købe og videresælge softwareprodukter samt licenser til serverversioner fra Microsoft.

Wiresofts licenstilbud giver dig mulighed for en særlig økonomisk licensering: I stedet for licenspakker køber du kun det nøjagtige antal licenser til klientadgang, som du virkelig har brug for i din virksomhed for at kunne bruge SQL Server 2008. Du kan også stole på vores ekspertrådgivning, som mange af vores tidligere kunder allerede har benyttet sig af. Hvis du har spørgsmål om din tilpassede licensering til SQL Server, skal du blot kontakte os via e-mail eller telefon eller chatte med os.