Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Erhvervskunder
telephone
Hjælp med opsætningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Der blev ikke fundet nogen resultater for filtreringen!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL
Microsoft Exchange Server 2010 DEVICE CAL Hver bruger eller enhed, der får adgang til Exchange Server, kræver en adgangslicens (CAL). CAL'erne er tilgængelige i varianterne User CAL (for adgang for en licenseret bruger) og Device CAL...
81,90 Kr. *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL
Microsoft Exchange Server 2010 USER CAL Hver bruger eller enhed, der har adgang til Exchange Server, kræver en adgangslicens (CAL). CAL'erne er tilgængelige i varianterne User CAL (for adgang af en licenseret bruger) og Device CAL (for...
81,90 Kr. *

Exchange Server 2010 - de vigtigste funktioner i et overblik

2010-versionen af Microsoft Exchange Server indeholder talrige forbedringer i Outlook Web Access samt administration og forbedret ydeevne, men også flere nye funktioner, der øger fleksibiliteten i adgangen til e-mail-trafik, søgning og yderligere også vedrører databeskyttelse og overholdelse af regler osv. Exchange 2010 konfigureres via PowerShell; adgang til postkasser, mapper og replikering af data styres via WebServices. Outlook 2010 er tilgængelig som en klient til Exchange Server 2010; dette gør det også muligt at bruge arkivfunktionen i Exchange Server 2010.

Outlook Web Access i Exchange Server 2010

Outlook Web Access - officielt navn "Outlook Web App" - OWA - giver et væld af praktiske funktioner: Disse omfatter først og fremmest de søgemapper, der er kendt fra Outlook til sortering af e-mails samt favoritterne. Visningerne i OWA er også baseret på Outlook og tilbyder flere visningsmuligheder for f.eks. kalenderen. Outlook 2010 kan også forbindes med flere Exchange-konti uden at skulle oprette en separat profil - uanset om de er på den samme eller en anden server. Der findes en separat mappe "Sendt post" for hver postkasse.

Organisering af e-mail-samtaler

Outlook Web Access 2010 tilbyder en række praktiske funktioner til overskuelig organisering af e-mail-samtaler, hvormed disse sammenlignelige nyhedsgrupper kan grupperes i tråde og sorteres efter emne.

 • Funktionen Konversationsvisning sorterer alle e-mails om et bestemt emne, mens
 • med Ignorér konversation kan du ignorere visse e-mail-konversationer.
 • MailTips advarer om, at når du sender e-mails til store distributionslister, skal du udelade ikke-relevante modtagere eller eksterne modtagere for at øge sikkerheden for vigtige oplysninger.
 • Voice Mail Preview viser voice mails i tekstform allerede i Outlook-eksemplet og viser
 • med reglerne for besvarelse af opkald kan der indstilles individuelle regler for Exchange-voicemail til viderestilling af opkald.
 • På den anden side viser Office Communicator-funktionen (OC) kollegernes tilstedeværelsesstatus og giver mulighed for at sende øjeblikkelige beskeder.
 • Konsistent oplevelse forener funktionen på pc, mobiltelefon eller på nettet for Outlook Mobile og Outlook Web Access  .
 • Journalfunktionen i Exchange Server gør det også muligt at overholde juridiske og organisatoriske krav ved at registrere målrettede e-mailmeddelelser.

Arkivering af e-mails i Outlook 2010

For første gang i Exchange 2010 arkiveres e-mails online i Outlook 2010 på Exchange-serveren, så de kan ses hvor som helst, hvor der er adgang til postkassen. Administratorer kan også definere retningslinjer for opbevaringsperioder under lagring; utilsigtet sletning forhindres således, hvilket ikke blot gør det lettere at søge efter e-mails, men også at overholde reglerne for overholdelse af reglerne.

Kun én indbakke med Unified Messaging

Unified Messaging giver en enkelt indbakke til adgang til e-mail, voicemail, SMS og fax, hvilket gør det lettere for administratorer at administrere alle brugere. Når voicemails leveres til indbakken, kan Speech2Text-funktionen også levere dem som en e-mail - og på smartphonen i form af et teksteksempel.

Enklere forvaltning af rettigheder

Exchange Server 2010 kan brugere og deres rettigheder administreres enten med Exchange Management Console, via fjernstyret PowerShell eller via Outlook Web Access. Sidstnævnte giver administratorer deres egen administrationsgrænseflade og giver dem med den rollebaserede adgangskontrol (RBAC) mulighed for at give enkelte medarbejdere yderligere rettigheder. Det drejer sig hovedsagelig om delegerbare opgaver som f.eks. administration af distributionsgrupper eller sporing af e-mails.

Modstandsdygtighed i postkassen og bedre høj tilgængelighed

Mailbox Resiliency-funktionen i Exchange Server 2010 med dens tre komponenter Lokal kontinuerlig replikering, Standby kontinuerlig replikering og Cluster kontinuerlig replikering tilbyder en forenklet katastrofeberedskab samt en mulighed for høj tilgængelighed. Med DAG-funktionen (Database Availablity Group) er det muligt for administratorer at kopiere Exchange-databaser mellem forskellige servere; replikering foregår via transaktionslogfiler.

Microsoft-licenssystem for Windows Exchange Server 2010

Microsofts licensmodel tilbyder forskellige varianter og typer af licenser til alle versioner og udgaver af Exchange Server 2010. De forskellige bestemmelser og specifikationer kan hurtigt blive forvirrende og ofte være uforståelige ved første øjekast. Nedenfor finder du derfor en kort oversigt med forklaringer.

Grundlæggende skelnes der først mellem:

 • Serverlicenser
 • Licenser til klientadgang

Serverlicenser - hvis de ikke er kernebaserede - købes uafhængigt af licenser til klientadgang. Kun disse giver brugerne tilladelse til at bruge Exchange Server. Serverlicensen indeholder kun 2 adgangslicenser for administratorer, som kun indeholder administrationsrettigheder.

Hvilke serverlicenser er tilgængelige for Exchange Server 2010?

Der er en separat serverlicens for hver serverudgave af Exchange 2010 - Standard og Enterprise. Ved at købe dem erhverver du retten til at implementere den pågældende serversoftware på din virksomheds server:

 • Standard Edition - denne er designet til at opfylde behovene hos små og mellemstore virksomheder med maksimalt 5 postkassedatabaser.
 • Enterprise Edition - dækker kravene hos store virksomheder og organisationer med op til 100 postkassedatabaser.

Serverlicensen suppleres af Client Access Licence(s) (CAL'er) - alle forskelle og særlige funktioner for disse er forklaret nedenfor.

Klientadgangslicenser til Windows Exchange Server 2010

For at kunne bruge de typiske funktioner og tjenester i Exchange 2010 til en af de tilgængelige serverudgaver skal brugerne bruge en separat licenstype: Client Access Licence - forkortet CAL. Microsofts licensmodel anvender CAL'er til at bestemme dels hvilke funktioner og skalerbarhedsmuligheder standard- og virksomheds-CAL'er tilbyder, dels hvordan de kan tilgås.

Hvad er forskellen mellem Standard CAL'er og Enterprise CAL'er til Microsoft Exchange Server 2010?

Med Windows Exchange Server 2010 såvel som med andre versioner styres det funktionelle omfang af den respektive udgave via CAL'erne. De er derfor ikke knyttet til en specifik Exchange-udgave. Det betyder, at du også kan bruge en Exchange Standard Server med en virksomheds-CAL eller en Enterprise Exchange Server med en Standard CAL. På en måde er Enterprise CAL en tilføjelse til en Standard CAL.

Den største forskel er - som allerede nævnt - først og fremmest mailboksserverens skalerbarhed, men derudover kan visse funktioner kun anvendes eller tilpasses i begrænset omfang med Standard CAL, og visse Enterprise-funktioner er deaktiveret.

For brugerne giver differentieringen i adgangslicenser til de enkelte udgaver af Exchange Server 2010 mulighed for at bruge de funktioner og tjenester, der faktisk er nødvendige, afhængigt af kravene i virksomheden. Det skyldes, at det ikke er alle arbejdsmiljøer, der bruger alle funktioner eller den maksimale skalerbarhed. Dette sparer enkeltpersoner eller mindre virksomheder penge ved køb af licenser, hvis standardklientadgangslicenserne allerede opfylder alle krav.

Hvad er forskellene mellem de to adgangslicenser (CAL'er) til Exchange Server 2010?

Som allerede nævnt ovenfor er der ud over forskellene i funktionsomfang og skalerbarhed også et andet valg for klientadgangslicenser til Exchange Server i Standard- og Enterprise-udgaverne: nemlig mellem brugerbaserede (User CALs) og enhedsbaserede (Device CALs). Forskellen her ligger ikke i rettighederne eller funktionerne, men i om en person eller en Windows-aktiveret slutenhed er licenseret. Disse alternative licensmuligheder er et Microsoft-typisk særpræg, som også gælder for adgangslicenser til andre serverlicensprodukter. I den forbindelse skal følgende bemærkes:

 • Hverken bruger-eller enheds-CAL 'en kan overføres til en anden bruger eller person efter aktivering.
 • I princippet kan en bruger-CAL ikke bruges som en enheds-CAL, og det omvendte tilfælde er også udelukket (enheds-CAL bruges som bruger-CAL).
 • Det er dog muligt at bruge begge CAL-typer parallelt til adgang til Exchange Server eller at kombinere dem.

De alternativer, der tilbydes i Microsoft-licensmodellen, tager hensyn til de typiske scenarier i en virksomhed, når der er adgang til serveren. Afhængigt af opgaverne eller projekterne bruger nogle medarbejdere serveren permanent - også uden for deres virksomhed eller institution - mens andre medarbejdere kun har brug for servertjenesterne på bestemte tidspunkter eller kun sjældent. Følgende sammenligning opsummerer de typiske fordele ved bruger-CAL og enheds-CAL.

 • En bruger-CAL er fordelagtig, hvis den enkelte medarbejder har hyppig eller permanent adgang til Exchange-serverens tjenester - og desuden også ved skift mellem forskellige arbejdspladser, f.eks. på virksomhedens arbejdsplads, på andre virksomhedssteder, på hjemmekontoret eller på rejser. Til dette formål bruger de også meget forskellige slutenheder, f.eks. den stationære pc i virksomheden, en bærbar computer eller deres smartphone.
 • Enheds-CAL giver fordele ved arbejdsmetoder, der ikke kræver konstant adgang til Exchange Server, eller når forskellige brugere deler en enkelt pc-arbejdsstation eller en anden enhedsenhed - f.eks. en bærbar computer; dette kan være tilfældet ved skifteholdsarbejde, ved individuelle projekter, eller når de typiske Exchange-tjenester kun skal bruges uregelmæssigt.

I mange virksomheder varierer behovet for at få adgang til Exchange Server via CAL fra afdeling til afdeling eller afhængigt af jobbet. I dette tilfælde er kombinationen af klientadgangslicenser til brugere og til slutenheder den mest fornuftige type licensering. Inden du køber CAL'er, er det derfor en fordel at få et overblik over, hvilke typer du har brug for og hvor mange af dem du har brug for - i forhold til virksomhedens typiske arbejdsprocesser og arbejdsbyrder.

Vi vil gerne samarbejde med dig om at finde den mest praktiske og samtidig økonomisk fordelagtige licensering. Du skal blot bruge en af nedenstående kontaktmuligheder.

Yderligere krav til brug af Exchange Server 2010 med CAL'er

For at kunne bruge alle funktionerne i Microsoft Exchange Server 2010 skal du sikre dig, at din server er udstyret med den korrekte, passende software. Exchange Server 2010 kører kun på servere, der kører Windows Server 2008 eller højere, og du kan vælge mellem Windows Server 2008 Standard- og Enterprise- eller Datacenter-udgaverne.

Din licensering af Exchange Server 2010 med CAL'er hos Wiresoft

Når det drejer sig om omkostningseffektiv licensering med serverlicenser og klientadgangslicenser til Windows Exchange Server 2010 samt andre Exchange-versioner eller andre Windows Server-softwareprodukter, er Wiresoft din betroede partner - både ved køb og rådgivning.

I vores online shop finder du Device CALs og User CALs til Exchange Server som billige enkeltlicenser - så du kan dække eller udvide dine individuelle behov og samtidig nyde godt af de reducerede slutpriser.

Alle CAL'er, som du finder til Microsoft-software i vores tilbud, er udelukkende originale, ubrugte enheds- eller bruger-CAL'er fra den europæiske region, som vi har købt af virksomheder og tidligere kontrolleret for deres absolutte ægthed og anvendelighed.

Som Wiresoft-kunde nyder du altid godt af prisfordelen i forhold til mange andre udbydere af klientadgangslicenser - og samtidig er du altid på den sikre side af loven. Mange kunder benytter sig allerede af alle fordelene ved CAL-tilbuddet hos Wiresoft. Dette omfatter vores kompetente rådgivning, uanset om det drejer sig om Exchange Server-licenser eller andre adgangslicenser til Windows-software. Sammen med dig skaber vi din skræddersyede softwarelicenspakke.